Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Ouder kind weekend 

Workshop Vuur basis

Data: -15 september 2018

Duur: van 10u tot 17U

Locatie : Zutendaal

Prijs: 45€ incl

Lunch: zelf voorzien

Reserveren en info : [email protected]

Het magisch moment van vuur heeft de mens altijd weten te hypnotiseren. We hebben allemaal wel eens met vuur gespeeld. Als we de BBQ aansteken of de open haard, tijdens het kamperen is het niet weg te denken. Maar vuur is niet zomaar vuur, er zijn verschillende soorten vuur en elke houtsoort brandt ook anders. Er zijn ontzettend veel soorten tondels en manieren om je vuur te starten en te onderhouden.

Tijdens deze workshop leren we u succesvol vuur te maken met de firesteel. Hoewel wij vanuit een survivalperspectief aanraden om altijd een aansteker bij te hebben, is er toch niks betrouwbaarder dan de firesteel.

De natuur voorziet ons van prachtige harde tondel zoals berkenschors en fatwood die onder alle weersomstandigheden werken. Zachte tondel zoals grassoorten en lisdodden die de kleinste vonk kunnen omzetten tot een vlam. Maar wat als je zelfs dat niet vindt?

We gaan uitgebreid in de diepte over de licht ontvlambare materialen (tondels), soorten hout en hun werking, diverse technieken om vuur te maken en verschillende soorten vuur voor verschillende omstandigheden en toepassingen.

Het wordt dus een leuke dag gevuld met vuur. Er is absoluut geen voorkennis vereist om deel te nemen. Na deze workshop zal je over een gezonde basis beschikken om ongeacht welke omstandigheden de beste kans te hebben om vuur te maken. Kinderen vanaf 12 jaar welkom. 

Inhoud van de workshop:

-tondelsoorten

-houtsoorten

-vinden van droog hout

-featherstick

-fatwood-berkenschors

-zwammen en toepassingen

-upside down vuur

-piramide vuur

-gras als tondel

-vuur voorbereiding en opbouw

-veiligheids aspecten zoals ondergrondse verbranding

-vuurversterkers

-gebruik firesteel

-...