Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Ouder kind weekend 

Winter basis cursus

Duur: 3 dagen- 2 overnachtingen.

Prijs: prijs 285€ incl btw reserveren via [email protected]

Data: vrijdag 23- 25 februari

Locatie: Zutendaal

De wintertijd is een heerlijke tijd om buiten te zijn. De stilte en transparantie van het bos, het makkelijker zien van dierenactiviteiten, het landschap dat verandert in een soms magisch wit sprookje. Maar er zijn verborgen gevaren, vooral in een matig klimaat zoals bij ons. Onze winters zijn vaak nat en winderig. Het gevaar op onderkoeling is reëel. Nu de dagen korter worden kan het ook gebeuren dat je je laat vangen door het snel invallende donker.

Het doel van deze basiscursus is de optimalisatie van je veiligheid, warmte en slaapcomfort tijdens het winterkamperen. Volgende onderwerpen komen aan bod:

-messenveiligheid en het gebruik van de zaag

-herkennen en tegengaan van onderkoelingsgevaar

-succesvol vuur maken ongeacht welke omstandigheden (Dit is een zeer belangrijke vaardigheid, vooral tijdens de wintermaanden wil je warm aan een vuur kunnen zitten, warm kunnen eten en drinken en je kleding kunnen uitdrogen wanneer nodig.)

-tips en tricks voor het behoud van je warmte, o.a. kleding en slaapsystemen

-waar en hoe een moderne shelter opzetten, kamphygiëne

-kampvuur koken

-kampoptimalisatie met je eigen kampvuur en kooksysteem voor ‘s avonds

Deze cursus richt zich tot hen die willen groeien in hun winter bushcraft skills, hun ervaring wensen uit te breiden en willen groeien in het zich “comfortabel” voelen tijden een winters uitje. Daarom eten we overdag samen maar in de avond ben je verantwoordelijk voor je eigen vuur, kamp en eten.

Aangeraden uitrusting is een degelijke slaapsysteem, voldoende warme kleding, een drinkfles waar warme drank in kan en eetgerei. We coachen je om het maximale uit je uitrusting te halen dus neem datgene mee wat je denkt nodig te hebben.

Inhoud:

-vuur met firesteel en aansteker

-longmen fire

-upside down fire

-reflectiemuur

-tondels en succes van vuur

-voeding en drank

-moderne onderkomen,met of zonder hangmat

-belang van kleding en slaapgerief

-kooksystemen

-zaag en mes veiligheid

-noodsignalen

-knopen